24 Mart 2008 Pazartesi

Denizli, Gazi Universitesi ve sağlıklı bira

Geçen haftalarda içkili lokalleri sanayi mahallesine sürmesi ile gündeme gelen Denizli hakkında bugün daha geniş kapsamlı bir haber var. Radikal gazetesi Denizli'nin "gavur" İzmir'e alternatif olması için AKP tarafından geliştirilmekte olduğunu haberinde yazıyor. İçki konusu haberin odağını oluşturmasa da genel bilgi açısından okunmaya değer.

Gazi Üniversitesi'nde yapılan bir açılış kokteyli de yine Radikal'de. Kokteylde içki servisi yapılması küçük bir grup öğrenci tarafından protesto edilmiş. Protestocuların "burası Müslüman evlatların vatanı, burada salyangoz satılmaz" sloganı komik. Müslüman mahallesinde salyangoz satmak olmayacak bir işi yapmaya çalışmak manasında kullanılır. Salyangozlar elinizde kalır böyle bir durumda. Ama mahallelinin toplanıp salyangozcuyu dövmesi söz konusu olmaz. Aynı şekilde açılışta da içki ikram edilebilir, istemeyen almaz.

Yıllardır kalp sağlığına etkisi yüzünden şarabın övülmesine alışkınız. Hürriyet'te bugün çıkan bir haber biranın da kalp sağlığına ve yaşlanmanın etkilerine karşı yararlı olduğundan bahsediyor. Haberde çok ayrıntı yok ama geçen hafta Forbes dergisi aynı haberi vermiş. Forbes'un İngilizce haberi daha ayrıntılı ve craft biraya da değiniyor.

Hiç yorum yok: