22 Kasım 2010 Pazartesi

Zamlar ve Limoncello

Alkollu içkilerle AKP hükümetinin savaşı devam ediyor. Yüksek alkollu içkilere yaptıkları litre başına 12-13 lira vergi artışı enflasyonun kat kat üstünde bir zamma sebep oldu. Ama sağ olsun hükümetimiz zammı sağlığımız için yapmış.

Bu fiyatlar karşısında insanlar başka çareler arıyor elbette. Akla bir süredir marketlerde gördüğümüz "Mey tarımsal kökenli etil alkol" geliyor tabi. Bu ürün hakkında Mey'in web sayfasında bir şey göremezsiniz ama bazı marketlerde satılıyor. Bazen içecek kısmında, bazen ise temizlik malzemelerinin arasında ispirtonun yanında bulunuyor.

İspirto ile yan yana durduklarında iki önemli fark ortaya çıkıyor: kısa bir ismi olmayan "tarımsal kökenli etil alkol" renksiz ve litre fiyatı yaklaşık 22 lira; ispirto ise mor ve litre fiyatı yaklaşık 5 lira. İspirto "denatüre edilmiş", yani içine etil alkol dışında maddeler eklenerek içilmez hale getirilmiş. Zaten mor renginin de sebebi bu: içki sanıp yanlışlıkla içmeyin. İspirtoyu içilmez hale getiren maddeleri eklemezseniz elinizde "tarımsal kökenli etil alkol" kalıyor. Yani aslında özlerinde bir fark yok. Biri içileceği için fiyatının 3 katı vergiye tabi oluyor, diğeri ise temizlik işlerinde kullanılsın içilmesin diye denatüre ediliyor.

Vergi dertlerini bir yana bırakıp konumuza dönelim: bu meret içilir mi? %96 alkol oranı ile piyasada satılabilecek en yüksek alkol oranına sahip ve içilmesi çok tehlikeli. Alkol oranını viski, rakı gibi içkilerin sahip olduğu %35-45 civarına getirmek gerekiyor. Bunun için en basit yöntem su ile karıştırmak. 2 ölçü alkole 3 ölçü su katarsak yaklaşık %39 alkol içeren, votka sayılabilecek bir içecek elde ediyoruz.

Ne yazık ki Mey'in saf alkolunun tadı pek güzel değil. Bahsettiğim şekilde hazırlayıp tadına baktığımda hoşuma gitmedi. Birkaç kere deneyip emin olmak lazım tabi, ama tadının kötü olması beklenmedik bir şey değil. Mey votka da üretiyor ve sonuçta bu ürettiği votkaların artı bir özelliği olmalı.

Peki o zaman bu saf alkol bir işimize yaramıyor mu? Bu soruyu kesin olarak cevaplamaya daha hazır değilim. Başka tatlar eklenince nasıl olduğunu görmek lazım. Evde meyve suları ile karıştırıp tadına bakmak en kolayıydı belki ama ben mevsim narenciye mevsimi olduğundan ve yapımı çok kolay olduğundan limoncello yapmaya karar verdim. Birkaç hafta içinde hazır olacak. Heyecanla sonucunu bekliyorum. Güzel çıkarsa haber veririm!

97 yorum:

lamba cini... dedi ki...

Merhaba, Limoncello nasil oldu? bende etil alkol aldim likore koymayi dusunuyorum, tadi cok kotuyse likoru berbat etmeyeyim, tsk...

Burak dedi ki...

ben direk meyve suyuna kattım içtim vodka gibi güzel oluyor uğraşmaya gerek yok limoncello falan ne gerek var

Adsız dedi ki...

Ben Mey içki'nin ürettiği tarımsal kökenli etil alkol'ü portakal, muz, nar, kahve ve sütlü kiwi likörlerinin yapımında kullandım. Hepsi de güzel oldu. Meyve suyu ile karıştırıldığında votka gibi olmuyor, tadı bariz daha kötü. Ama likör yapımı için gönül rahatlığıyla kullanılabilir.

Adsız dedi ki...

bu saf içkiden 10 kere satın almışımdır. bunu aktif karbonla tekrar arıtmak lazım yani aktif karbon dolu bir kaptan süzeceksin. sonra 3 4 kere daha süzeceksin tadında değişme olur. ben kendim vodka yapıyorum maliyeti 0.70 lik şişe başına 4 tl.. evet yanlış duymadınız ama az nakit lazım. ruslar kendi vodkalarını kendileri yapıyor zaten ben 2 yıl rusyada kaldım ve öğrendim

Unknown dedi ki...

Herkese Selamlar
Mey Tarımsal kökenli alkolün içiminin iyi olması için bir kaç işlemden geçirip afiyetle içebilirsiniz
1. Eminönü'nde kimya malzemeleri satanlardan aktif karbon alıp ve aktif karbonu kahve filtresi yada bir tülbentte koyup üstüne direk etil alkolü dökün 3 kere süzdüğünüzde tadın daha iyileştiğini görebilirsiniz, süzdüğünüz 1 litre Mey etil alkolü 3 adet 70 lik şişeye eşit bölüp içine ph ı düşük memba suyu ile inceltip her 70'lik şişeye 5 ml. gliserin koyup 1-2 gün dinlendirirseniz bu işlem size votka kıvamı gibi bir lezzet verecetir ki zaten bu işlemleri yaptığınızda votka yapmış olursunuz..

2. Gene yukarda bahsettiğim aktif karbonla süzme işlemini bir kere yapıp, bölme işleminden sonra hammaddeler.com dan alacağınız meşe talaşında göz kararı şişenin içine atacagınız bir tutam meşe talaşıyla 1-2 hafta şişeyi ağzı kapalı halde dinlendirirseniz bu seferde zamanla renginden de belli olacağı üzere viski elde etmiş olursunuz..

Herkese iyi Günler..

sorusu olan cemdzgn@gmail.com a mail atabilir..!

Unknown dedi ki...

kimse bu alkolden rakı yapımı hakkında bir şey yazmamış

Lord Distiller dedi ki...

http://rakiyapalim.blogspot.com.tr/2014/12/evde-votka-damitma-imbigi-votka-yapimi.html adresinden evde votka yapımı hakkında bilgi alabilirsiniz. :)

ertugrul dedi ki...

Arkadaşlar,
Nereden yada nasıl aldığınızı felan bilmem ama bu etil alkolü 2 kere damıtın,karbona felan herek yok,yarı yarıyadan biraz fazla seyreltin,yaklaşık 40 derece alkol olsun.absulud vodkadan ayırt edemezssiniz

kemal dedi ki...

Aktif karbonu su arıtma cihazlarındakinden kullanın arkadaşlar.En az 10 kez bu damıtma işlemini yapın ve alkolmetre gerekli.Sağlığınızı riske atmayın.

Adsız dedi ki...

Bende mey,in 1lt %96 lık etil alkolünü aldım.Bana dedikleri yarı yarıya suyla çözeltip 2lt olarak vodka yapabilirsin dediler bi sakıncası varmıdır.

Berq Özen dedi ki...

Arkadaşlar,

Doğa marka 1 lt. etil alkolü eczaneden temin ettik. 1 litreyi 3 şişeye bölüp birinde likör, diğerinde lime aromalı votka yaptık, sonuncu kalan kısmı yarın itibari ile viski yapacağız. izlenimlerime gelince; likör oldukça lezzetli oldu, taze meyve kullandık ve sadece 24 saat bekleme ve 30 dakika kadar vibrasyona maruz bıraktık, içim oldukça güzel. votka lezzetine 10/7,5 verebilirim, ancak bizim acemiliğimize geldi bu seferlik. aroma ve içim oldukça hoş ve rahat ama ertesi gün çok hafif bir baş ağrısı yaptı (1 lt votkayı iki kişi içtik göz önünde bulunduralım. normal tüketimde bir sorun olacağını sanmıyorum) viski için meşe talaşı ve aroma aldık dinlenme süresi olarak ortalama 1 ay bekletmeyi düşünüyoruz, akabinde test sonuçlarımızı yazarım tekrar. sonuç olarak kullandığımız etil alkolün markasını değiştirip aktif karbon filtrelemesine tabi tutup bekletme süresini uzatırsak ciddi anlamda güzel şeyler çıkarabileceğimize olan inancımız test edildi onaylandı =) sorusu olan herkese yardımcı olmaya çalışacağımı belirtir, haftasonu için şimdiden herkese afiyetler dilerim =)))

Unknown dedi ki...

Arkadaşlar bu aralar etil alkol bulabiliyormsunuz, mey veya benxeri...

Berq Özen dedi ki...

maalesef hayır... eczanelerde çok değişik tutumlar içerisine girdi özellikle son 2 haftadır.

okanzi dedi ki...

Dün kartal 3 m migrostan aldim. Bi dolu var. :)

Adsız dedi ki...

5M Migroslarda Mey'in alkolü var, 43 tl olmuş litresi.

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar merhaba,
Gittigidiyor da Etil alkol yazdığınızda aktarzane kullanıcı adı ile satış yapan bir satıcı var ama güvenilirmi bilmiyorum

Adsız dedi ki...

Kartal 3M migrosta var. 47 TL olmuş fiyatı...
Her hafta artıyor nerdeyse.

Adsız dedi ki...

internette etil alkol satışı yapan aktarzane adlı kuruluştan 3 lt etil alkol aldım pişman oldum.Denature edilmiş çıktı,yani içmesinler diye
içine asiton vb.gibi katkı koymuşlar tavsiye etmiyorum.

Berq Özen dedi ki...

Arkadaşlar tekrar selamlar, Alkokim'in 70 lik etil alkolünü isteyenlere temin edebilirim artık. Şişesini 28TL ye alıyorum. Rakı ve Votka denedim gayetle başarılı.

Unknown dedi ki...

Kardeşim bana da ukraynadan geldi Etil alkol müdür bilmiyorum üzerinde %96 yazıyor bunu Nasıl votka haline getirebilirim ben deki şişe 150 gr küçük. Yardımcı olursan sevinirim.

Unknown dedi ki...

Aslinda Mey'in bu kiymetli urununden cok basit sekilde votka ve raki yapiliyor.

Votka icin; 400 ml Mey tarimsal etil alkolu ve 600 ml icme suyu karistiyorsunuz. 1 litre votka elinizde artik. Mesrebine gore bilimum meyve sulari ile senlendirebilirsiniz.

Raki icin; 450 ml Mey tarimsal etil alkol ile 550 ml icme suyu karistiriyorsunuz. Karisima 1,5 cc (siringa ile olcemeniz tavsiye edilir) anason yagi eklediniz mi alin size 1 lt raki. Sonrasinda normal raki icer gibi bardakta istediginiz oranda su ile karistirip iciyorsunuz.

Afiyet olsun

KÜRŞAD dedi ki...

BU YAPILAN İÇKİDEN NE KADAR İÇİLİR?
VEYA BUNDAN NE KADAR İÇERSEN ZARARLI OLUR?
FABRİKASYON İÇKİLER GİBİ İSTEDİĞİN KADAR İÇEBİLİR MİSİN?

Unknown dedi ki...

Valla ben 2 aydır internetten alıyorum şimdiye kadar 4 litre aldım yarı yarıya sulandırıyorum sonra meyvalı soda ile içiyorum ne yapdıysam tadındaki acılığı gideremedim.derken birde normal tekelden 1 ufak içeyim dedim inanın saman gibi hiç tat alamadım ve etki de etmedi meğer o acılığa alışmışım gayet güzel tek zararı daha sık içki almamıza neden oluyor ucuz olmasından mütevellit bunu bilelim yeter.

Unknown dedi ki...

fevzi soylu
internetten nereden alabiliriz?

Unknown dedi ki...

Berq özen
Nasıl alabiliriz?

Adsız dedi ki...

Günay eğer anadolu yakasında yaşıyor isen tarif edebilirim kendin temin edersin. Ben avrupa yakasına taşındım çünkü :/

Unknown dedi ki...

Nereden alabiliriz yardimci olurmusunuz

Unknown dedi ki...

Nereden alabiliriz yardimci olurmusunuz

Adsız dedi ki...

Ankara olursa bulabilirim 5 litresini 75 e alıyorum

hikmet yola dedi ki...

Ankara demiştim face den hikmet yola diye arasanız yardımcı olurum.

Unknown dedi ki...

1 senedir mey etil alkol ile raki yapiyorum...1lt alkole 1.2 lt su 1 corba kasigi toz seker ve 35cc anason aromasi ekliyorum...2.25 lt raki elde ediyorum...karisimi 36 saat kapagi acik bekletiyorum ki alkolün aciligi ve kokusu ucuyor..anason aromasini kadikoy balik pazarinda ulaş baharattan temin edebilirsiniz...sirasiyla alkol anason seker ve su koyacaksiniz...afiyet olsun

rrr dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Arkadaslar saf alkol bulabilecek biri varsa mail atabilir
Hikmet abi yardimci olabilirim demissin ama ulasamiyorum omerkuru233@gmail.com

Adsız dedi ki...

Slm anadolu yakasında nerden alabilirim yardımcı olursanız sevinirim ......

Rakıcı dedi ki...

Mey inki ile yapılanın zararı olurmu olmaz mı kimse cevaplamamış dostlar.

Adsız dedi ki...

arkadaşlar acılığı gidermek için litre başına üç kesme şeker atın...rakınız kaliteli olsun istiyorsanız esmer kesme şeker ve meşe yongası atın bir kaç gün bekletin o paahalı rakının aynısını elde ediyorsunuz

Unknown dedi ki...

ben denedim şu an içmedeyim...rakıyı ağartamadım 1.lt etil 1.1 lt su 2 küçük kaşık gliserin ve 3 cl anason aroması ...acaba aroma az mı geldi deyip biraz ekleyeceğim...

rrr dedi ki...

ilk mahsulum (rakı ) beni oldukça mutlu etti ikinci mahsulumü yaacağım. bu sefer beyaz yerine esmer şeker kullanacağım. acaba şeker miktarını iki katına çıkartmam ne gibi bir değişime sebep lur merak ediyorum :)




Adsız dedi ki...

Çok güzel tarifler verilmiş. Arkadaşlar etil alkol Migros mağazalarının içki reyonundan kaldırıldı fakat danışma deskinden satışı devam ediyor, bugün bizzat kendim satın aldım. Likör yapımında kullanmayı düşünüyorum. Sağlık açısından zararı olur mu diye soranlar olmuş, alkol genel olarak insan için zararlı fakat etil alkolün diğer alkollü içkilerden farklı herhangi bir zararı yok. Zira yüksek meblalara satın aldığımız rakılar viskiler vs de etil alkolden üretiliyor. İnsan için asıl zararlı olan METİL alkoldür. Adamı komaya sokar, aşırı tüketimi ÖLÜMCÜL olabilir ve kesinlikle uzak durulması gerekir. Bu yüzden kaynağını bilmediğiniz yerden saf alkol almayınız. Etil alkol satın aldığınızdan emin olunuz.

Unknown dedi ki...

Hic uğraşmaya gerek yok alin size kolay tarif vodka
1 litre etil alkole 1.5 litre su koyun içine 1 adet kup seker 1 adet cam sise çamlıca vb. Gazoz iyice karıştırıp 1 hafta dinlendirin şişelere koyup gönül rahatlığıyla içebilirsiniz piyasadaki vodkalarin çoğundan daha iyi bir kalite elde edersiniz turk vodkalarini hic söylemiyorum bile iyi içimler

Unknown dedi ki...

Arkadaşlar 2.5 lt etil alkolün içine 1.5 litre su 400 Gr anason tohumu koyup düdüklü tencerede iki kere kaynar çıkan alkolü karbonla 45cl seyret iç en sagliklısı etil alkolün kalitesizse,katkiliysa bu yolla artırmış olursun

rrr dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
rrr dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Djyakamoz dedi ki...

Evet bende ona takildim acaba sek mi icilecek

mertdonmez dedi ki...

Camlica gazozun sisesi gibi bi cam siseye koyun demek istemis.

Fatih dedi ki...

Arkadaslar ben migrostan aldim 1 litre icine 1.5 litre su koydum iciyorum bunu illa dinlendirmemiz mi gerekiyor dinlendirmeden icilmezmi

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar bende meyve suyundan yüksek alkollü şarap votka üretiyorum ilgilenirseniz eğer https://www.youtube.com/watch?v=v9WzKkNBvY8&t=7s youtube kanalımda bir kaç video var bakarak evde 5 dakikada hazırlayabilirsiniz.

rrr dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

youtube linkini verdşm oradan ulaşabilirsiniz isterseniz çünkü herhangi bir sosyal medya hesabı kullanmıyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=v9WzKkNBvY8&t=7s

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Etil alkolü aktif karbon filtre ile filtre edeceğim ancak her aktif karbon ile bu işlemin olmadığını okudum.
Bu işlemi yapan, tavsiye verebilecek biri varsa ve yardımcı olursa çok sevinirim.

Adsız dedi ki...

Ben suma elde edip yaptım süper oldu şişesi 3.72 tl ye geldi afiyet olsun.. :)

http://www.yazlikdugunmekanlari.com

Adsız dedi ki...

söylemeyi unuttum hammaddeler.com bakın derim

Unknown dedi ki...

Arkadaşlar bana yatdım edin 1 lt etil alkole 1.2 lt su be şeker ilave ettim 4 cc de anason yağı ancak anason yağı çözülmedi şu an karışım da rakı bulanıklığında yani berraklaşmadı neyi yanlış yapmış olabilirim ?

Yaşar bilgi dedi ki...

öncelikle anason yağı değil aroması kullan yağ çözülmüyor çünkü ikincisi bir litre etil alkole bir çay bardağının yarısı kadar anason oraması koy sonra kaliteli su veya arıtma suya beş adet kesme şeker at ve iyice karıştırr sonra suyu etil alkole yavaşca dök ondan sonra daireler çizecek şekilde yavaşca çalkala sonra ağzı açık bir şekilde dinlenmeye al bir gün dinlensinki içindeki ispirto kokusu ve acılığı gitsin enson isteğe bağlı dut dalı bul biyerden dışını soy boylamasına ortadan ikiye yar ve şileye at bir yada iki günde öyle beklet ağzı kapalı olsun ama sonrada afiyetle iç

zagnostr dedi ki...

5m migrosun danışma bölümünden 47.90 tl ye tarımsal etil alkol alacaksınız içine 29 cl anoson aroması koyup çalkalayın sonra 1.5 yemek kaşığı şekeri 1 litre suda eritin ve bu suyla anoson karışımlı aaf alkolu karıştırın dolabta soğutun ve için

zagnostr dedi ki...

5m migrosun danışma bölümünden 47.90 tl ye tarımsal etil alkol alacaksınız içine 29 cl anoson aroması koyup çalkalayın sonra 1.5 yemek kaşığı şekeri 1 litre suda eritin ve bu suyla anoson karışımlı aaf alkolu karıştırın dolabta soğutun ve için

Unknown dedi ki...

aktif karbon mantıklı

Unknown dedi ki...

0.150 cl etil alkol.1 avuç kuru erik. 2çorba kaşığı şeker.1lt kavanoza su ilava edip 18 gün 28derecede bekletip, hoş bir alkollu içki elde ediyor ve içiyorum

CELO dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
rrr dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Dut dalı sadece aroma vermek için olabilir.

Adsız dedi ki...

iyi günler... likör yapımında votka yerine cin kullanılabilir mi?

Unknown dedi ki...

Selamın aleyküm sayın abiler abi ben bu etil alkolü yatıp kalkıp arıyorum çıldıracam millet korkuyor soruyorum söylemiyorlar bile bi yerden istiyeyim dedim içinde bitrex diye bi ilac koyup göndermişler akıllılar üşenmedim ankaraya binip gittim dedim biz enayimiyiz babacım içilmicek olanını göndermissiniz dedim . Neyse abi bana şehir dışında yardımcı olabilecek bi abi varmı ben gelirim sorun olmaz 10 litre 20 litre sıkıntı deil ben alırım yalnız biri yardımcı olsun abi allahınızı severseniz bu hükümet yüzünden uyusturucuya alışacam hep daraltıyor alkol bile içilmez duruma geldi 1 bira 7 lira yuh artık rakıyı unuttuk zaten 117. Lira olmus neyse abi isyan bi tarafa bana yardımcı olacak bi haberinizi umutla bekliyorum

Adsız dedi ki...

selam,
Merck marka mı daha lezzetli Antalya alkollü içecek sanayii marka mı?

Unknown dedi ki...

selammm. çok sayın ve çok değerli alkol arkadaşlarımmm.size ekonomik bir alkol ile birlikte yenen lezzet denemesini sunmak istiyorum.eve geldim,evde kimse yok ,mutfakta pişmiş tavuk ciğeri;bir kişilik tava. bir baş soğan doğradım 5diş sarımsak yağda soğanları biraz kavurdum,uzerine ciğerleri ilave ettim ,1 bardak su ilave ettim,orta ateşte 5 dak. oldu süper lezzet.sır şurada soğandan sonra malzemeyi kariştırmayın, tavadan yenebilir. afiyet olsun.

Unknown dedi ki...

saf alkol nereden bulunur ,buradan yazamam...

Unknown dedi ki...

yasin bozkurt sıkıntı yapma

rrr dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
rrr dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ümit İhsan ASLAN dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ümit İhsan ASLAN dedi ki...

Aranıza geç katıldım... Tereddütlerim vardı ancak bu yaz tatilde eski bir arkadaşla muhabbet ettikten sonra işe girmeye karar verdim. Arkadaşım iş bilir bir mühendis ve bir yıldır rakısını etil alkol ile yapıyor. Onun önerisini de alınca tereddütüm kalmadı.
Muğla Migros'tan 8 şişe, İzmit Migros'tan 12 şişe etil alkol alarak stoklarımı sağlamladım. Zira bu işin sonu sakat görünüyor. Devlet muhakkak ki bu sektöre el atacak. Ya yasaklayacak ya da vergi getirecek.
Muğlalı arkadaşım sayesinde Trakya'dan bir anason satıcısıyla bağlantı kurdum. Anasonu iyi yerden alıyorum yani. Arkadaşın söylediğine göre ki kendisi piyasada bir çok anason denemiş, hatta birinde tesadüfen "uzo" tadı yakalamış, en iyisi bu kadının sattığı diyor.
Arkadaşın formülü 1 lt alkol + 1 lt kaliteli su + 3,2 ml anason. Denedim, gayet güzel oldu. Farklı yerlerden gördüğüm farklı rakı formülleri vardı (mesela 1 Lt alkol 1,2 lt su, 4 küp şeker vs.) Arkadaşım Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok, dedi. Haklı da. Biz rakıdan tat aldık. Hatta anason temin etme sürecinde bir kez 70'lik Efe aldım, tadı yapay geldi.
Bu akşam da votka denedim. Sitede yazan arkadaşlar iki birime üç birim su diye belirtmişler. Benim kafa nasıl şaştıysa bir litre alkole iki litre su ekleyedim. Dolayısıyla biraz hafif alkollü oldu. İlk kadehimi bir limon, bir şişe maden suyu ile yaptım. Tadı fena değildi. Ama iyi çarptı...
Kafamı kurcalayan tek şey aktif karbon olayı. Bunu gerçekten kullanmak gerekiyor mu, tatta bir iyileşme sağlıyor mu merak ediyorum. Şu ana kadar elde ettiğim rakıdan da votkadan da memnunum ama şu aktif karbon tatta yumuşaklık sağlayacaksa hayır demem. Konu ile ilgili de geri dönüt bekliyorum. Son olarak "Alkolik hareket durdurulamaz!"

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar selamlar aktif karbon filtre nasıl olmalı ya da nereden alınmalı fikir verirseniz sevinirim

Unknown dedi ki...

selam arkadaşlar içile bilen etilalkol için yardımcı olabilirim güvenilir referanslı bana ulaşın servis.ali1982@gmail.com

ProMitYouS dedi ki...

Selam arkadaşlar,

İstanbul Ataşehir veya ümraniye tarafında nerde bulabiliriz etil alkol satan bir yer?

Unknown dedi ki...

Aktif karbonu akvaryumculardan yada internet alisveris sitelerinden alabilirsiniz. Zira akvaryum motorlarinin icinde su aritmak icin kulkaniliyor.

Unknown dedi ki...

Arkadaslar bende birtane tarimsal kokenli etil alkol var tbbi amacli uretilmistir diyor bundan icki yapabilirmyim sorun yaratirmi?

Adsız dedi ki...

Aktif karbona gerek yok arkadaşlarrrrr kulaktan dolma yanlış bilgi. Bu zaten distile edilmiş hazır alkol. Buna gerek yok. 5 kg tarımsal kökenli bulabileceğimiz yer var mı bildiğiniz?

Berq Özen dedi ki...

ben geçen gün topağacı migros ta 2 litrelik gördüm MEY in

Unknown dedi ki...

Arkadaşlar bu etil alkolden Uşak'a gönderebilecek var mı

Unknown dedi ki...

FATİH ERGÜNER Bana ulaş göndereyim

Unknown dedi ki...

FATİH ERGÜNER BEN UŞAĞA GELİYORUM GELİRKEN GETİREYİM

Unknown dedi ki...

slm alkol sever dostlar bende etil alkol nasıldır diye merek ediyordum ve evde yapmaya karar verdim. İnternetden alkolmetre, turbo maya, maya besini, hava kilidi satın aldım su damacanasına 7 kilo şeker ile turbo maya ve yarım çay kaşığı maya besinini kattım maya katarken 25-30 derece olacak sıcaklı ve sabit kalmasına dikkat edeceksiniz benim biraz sıcaklıd düşünce gün uzadı 14 günde oldu meyşe internetden damıtma ile ilgili birsürü vide var düdüklü tencere 3,4 metre bakır boru. iki defa damıttım 3 litre arıtılmış tertemiz etil alkolüm oldu bu kadar basit. arıtmacıdan hazır karbon filitre aldım iki üç sever geçirdim karbon filitreden sonra kafana göre rakı votka whisky ne istersen yap ben votka seviyorum 500 ml ile limon votka yaptım iki kadeh denedim ilk defa süper oldu.

Unknown dedi ki...

etil alkol isteyene temin edebilirim servis.ali1982@gmail.com

Unknown dedi ki...

etil alkol isteyenlere temin edebilirim oguzhankutluoglu@gmail.com

Unknown dedi ki...

İstanbulda bulamiyorum etil alkolu adres verecek olan varmi kardeslerim.veya fazla elinde olan varsa alabilirim.

Unknown dedi ki...

Oguzhan kardesim ben isterim .hasan karsu face .hasankansu43@gmail.com

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar merhaba. ALLCO İÇECEK SAN. VE TİC.A.Ş. nin ürettiği "alco beverages etil alkol"ü kullanan var mı?

Unknown dedi ki...

Arkadaşlar malumunuz mart tarihi denatüre edilmemiş saf etil alkol için son satış tarihi idi. Yasaklama öncesi benim gibi bu işin tadını alanlar stok alım yaptılar. Ama nereye kadar? Her stoğun bir sonu var.:(
Şimdi sizlere elimden geldiğince gördüğüm bazı soruları cevaplayayım.
1-Rakı yaparken Öncelikle saf-uçucu anason yağı kullanmaya çalışın. Gerçek anason yağı 20 derece sıcaklık altında soğukta kalmış zeytinyağı gibi kristalleşir. Aromalar adı üzerinde sadece koku veren ama lezzet anlamında sizi tatmin etmeyecek katkılardandır.
2-Gerçek anason yağı sulandırılmış etil alkolde çözünmez. Şişenin dibine birikir. Anason yağını, Etil alkole su katmadan önce 2.5-3cc ekleyip karıştırdıktan sonra su ekleyiniz.
3- Şeker, rakı için keyfe keder bir katkıdır. Çünkü hazırlayacağınız rakı mayalı bir içki değildir. Fakat gerçek üzüm suyu eklemenizi şiddetle öneririm. Beyaz üzüm suyu olmalıdır. DİKKAT Piyasada satılan üzüm sularının çoğu siyah üzüm suyudur. Araştırmanız lazım..:)

Unknown dedi ki...

4- Pİyasada "Tıbbi etil alkol" adıyla satılan bir çok ürün denatüre edilmiştir. Yani içine koku veya acılık veren madde eklenmiştir. Denatüre yöntem olarak sadece a.benzoat ile yapılmaz. 5 çeşit denatüre yöntemi vardır. Tıbbi etil alkollerde en yaygın denatüre yöntemi T tipidir. Yani biraz amonyak-antibiyotik-ilaç tarzı kokar. Fakat sağlığa herhangi bir zararı yoktur. Aktif karbon filtreden geçirmek gerekir.
5- Aktif karbon filtre akvaryumculardan değil mutlaka su arıtma cihazı satan-yapan yerlerden alınmalıdır. Çünkü akvaryum için üretilenler, aktif karbon tozunun preslenmiş halidir. Koku alma özelliği son derece düşüktür. Gerçek ve kaliteli aktif karbon iri kum taneleri gibi olmalıdır. Geniş bir kabta fazla karıştırmadan yıkanıp kullanılmalıdır.

Unknown dedi ki...

6- Etil alkol aktif karbondan geçirilirken hızlı yada bol miktarda değil tam tersine yavaş azar azar geçirilmelidir. Medikalcilerde satılan serum hortumları bu iş için idealdir. Serum hortumu üzerinde bulunan akış kontrol aparatı ile seri damlacık formu ayarlanıp 2 şişe arası hortum hattı kurularak çok rahat ve zahmetsiz yapılabilir.
7-Aktif karbon filtre esnasında geniş bir kapta değil mümkün olan en dar en uzun kaba yerleştirilmelidir. Boş cola-fanta şişeleri bu iş için idealdir. Arka kısmını kesip içine bir tül kılıf yerleştirip aktif karbon ile doldurun. Kapağınada serum hortumunu monte edin. İşlem öncesi son haliyle yine bol sudan geçirin. Çünkü aktif karbon her karışmada toz çıkarır. Sudan geçirmezseniz bu toz etil alkole girer.
NOT Etil alkolde denatüre konusuna hakim olmak için lütfen tapdk'nın "ETİL ALKOLÜN PİYASAYA ARZI HAKKINDA TEBLİĞ" okuyunuz

Unknown dedi ki...

8- Eğer aldığınız etil alkol plastik bidonda ise derhal cam şişeye aktarınız. Aksi halde etil alkolünüze ilaveten plastik kokusu sinecektir. Cam şişeye aktarırken aktif karbon işleminden geçirmenizi tavsiye ederim.
9- İhtimalen elinizde yeteri kadar cam şişe yoktur. Piyasada satılan 3 lt lik cam şişelerden yada su firmalarının sattığı 15 lt lik cam damacanalardan edinin. Bazı firmalar cam damacanalarda kampanya yapıyor. Takip ediniz.
10- Yapmış olduğunuz rakıyı kesinlikle başkasına satmayınız. Alkollü içki imalatı ve satışının sadece ruhsatlı yerlere ait olduğunu biliniz. Aksi halde alkol kaçakçılığı suçlaması ile karşı karşıya kalabilirsiniz.
11- Evinizde mayalı içki yani şarap ve bira yapabilirsiniz. 350 lt ye kadar serbesttir. Fakat distilasyon yani saf alkol elde etmek için damıtma yapmanın suç olduğunu biliniz. Kendiniz için olsa bile..!

Mert-Akran dedi ki...

bende etil alkol ile bir çok içki yaptım ama limonçello vs hiç denemedim. vodkası harika oluyor. Ama etil alkolü iyi seçin derim. eskiden derya diye bir etil vardı ama şimdi yok. bende infotex kullanıyorum tadı deryaya çok yakın.

infotex etil alkol

zerosphere dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
zerosphere dedi ki...

limko/dr derman alkolü izmirde bulmak mümkün 5 litrelik ambalajda 120/140 arasında ulaşılabiliyor

Adsız dedi ki...

dr.derman tarımsal kökenli değil, üzerinde tıbbı kullanım amaçlı yazıyor, dikkat edin

Levent dedi ki...

Limoncello tarifi ararken makalenize ulaştım. Elinize sağlık.