20 Temmuz 2009 Pazartesi

Yeni ürun - Gusta Dark

Bira sektöründe az oyuncu olduğu için az yenilik bekliyor insan ama Anadolu Efes sık sık çıkardığı yeni ürünlerle sıkılmamıza izin vermiyor. Geçen sene çıkan Efes Dark Brown'dan sonra bu sene mayısta Gusta Dark ile tanıştı Türkiye. Bu sefer biraz geç haberim oldu ama yine sizin için gidip bir şişe aldım ve evde denedim.

Gusta Dark, Gusta'nın taze ve ferah tadını kaybetmiş ne yazık ki. İçerken o eksikliği hemen hissediyorsunuz ve garip bir şekilde en belirgin özelliği bu. Buğday birasından beklenen karanfil ve muz aromaları pek hissedilmiyor. Bunun dışında hafif bir kavruk arpa tadı var; serbetçiotu tadı çok az.

Açık söyleyeyim, daha önce dunkelweiss bira en fazla bir-iki kere içtim. O yüzden Gusta Dark'ın kendi kategorisinin iyi bir örneği olup olmadığı konusunda bir şey söyleyemeyeceğim. Ama normal Gusta'yi kesinlikle Gusta Dark'a tercih ederim.

2 yorum:

mcdonell dedi ki...

normal gusta'yı gayet beğenmeme rağmen bunu pek tutmadım. genel olarak bir yanık tad aldım ama bira türünün genel karakterinden mi yoksa yeteri kadar soğuk olmamasından mı bilemedim

vanwarantion dedi ki...

Ayıptır söylemesi; Arkadaşlar arasında Gusta'nın en büyük fanatiğiyimdir. :)

Bunu da ilk çıktığından beri sık sık deniyorum.

Bence ancak bu kadar kararında bir tadı olabilirdi.
Kıvamı, kokusu ve tadı açısından türünün ülkemizdeki tek, ama hakkını veren bir temsilcisi.

Umarım satışları falan bahane edip üretimden kaldırmazlar.