11 Şubat 2009 Çarşamba

İçki - şiddet çelişkisi

Alkollü içkiler çeşitli yollarla haberlere yansıyor. Ne yazık en sık gördüğümüz haberler alkollü sürücülerin yol açtığı kazalar ile ilgili. Ama bunlara ek olarak son yıllarda içki içilmesine karşı olanlar ile içki içmeye hakkı olduğunu savunanlar arasındaki gerginlikler ciddi şekilde boy göstermeye başladı.

Son hafta içinde basına yansıyan bir olayda Eskişehir'de 19 yaşında bir genç parkta içki içen iki genci içtikleri için bıçaklamış. İçki içenler kurban, içmeyen ise saldırgan olarak gözüküyor alınan bilgilerde.

Şans eseri yine Eskişehir'den bir haberde ise Eskişehir'in müftüsü, kadına yönelik şiddetin alkol kullanımından kaynaklandığına dair bir açıklama yapmış. İçki içenlerin saldırgan olduğunu iddia ediyor.

"İçkisi, kumarı yoktur" sözünün bir insanın kişiliğini övmek için kullanıldığı ülkemizde özellikle yükselen muhafazakar değerlerin ışığında içkiyle olan ilişkimizi gözden geçirmemiz lazım. İçki içmenin şiddete yol açtığı görüşü müftü gibi toplum lideri konumundaki insanlar tarafından yayılmakta. Öbür yandan dünyanın gelişmiş ülkelerinde içki kullanımı üzerinde yaş sınırı ve araç kullanımı dışında kısıtlamalar yok. İsteyenin içebileceği, istemeyenin de içmediği ülkelerde insanlar bir gerginlik olmadan yaşayabiliyorlar. Biz neden yapamayalım?

Hiç yorum yok: