13 Ocak 2009 Salı

İçki kültürü - yudum yudum

İçki kültürü hakkında ufak ufak bilgiler serimize bugün devam ediyoruz. Konu için ilhamı da bu sayfaya gelen insanların arama motoru sorularından alıyoruz.

Bir okuyucu buraya "saf alkol içmek" konusunu merak ettiği için gelmiş. Saf alkolü nereden bulduğunu merak ediyorum açıkçası ama onu geçelim şimdilik. Benim bildiğim kadarıyla Türkiye'de içmek için saf alkol satılmıyor. O nedenle elinize saf alkol geçerse içmeye uygun olmadığını varsayabilirsiniz. Ama diyelim ki bir şekilde içmeye uygun olduğundan emin olunabilecek alkol buldunuz. Bunu da içmek tehlikeli olabilir. Saf alkol bizim normalde içtiğimiz içkilere göre 5 ile 20 kat fazla alkol içeriyor. Yarım su bardağı (100ml) saf alkol içmek yaklaşık olarak 6 şişe bira içmeye denk. Ama 6 şişe birayı içmek saatler sürecekken yarım su bardağı alkolü 15 dakikada içebilirsiniz. Yani en ufak bir dikkatsizlik sonucu alkol zehirlenmesine mağruz kalabilirsiniz. Bu açıdan içmemenizi öneriyorum.
Ayrıca saf alkol tadı olan bir şey değil. Onun yerine bira, şarap, rakı, viski, cin ve benzeri birçok güzel içkiyi içip, içtiğinizden daha çok keyif alabilirsiniz. Sonuçta içki içmenin tek amacı sarhoşluk değil.

Başka bir okuyucu da "votkayı buzlukta saklamak" konusunu merak ediyor. Votka çoğunlukla soğuk içilir. Ayrıca içinde yüksek oranda alkol olduğu için de kolay kolay donmaz. Bu yüzden buzlukta tutabilirsiniz ve istediğiniz zaman buz gibi soğuk bir shot içebilirsiniz.

Merak ettiğiniz konuları bana email atabilir, ya da bu yazının yorumlarında belirtebilirsiniz. En kısa zamanda onlara değinmeye çalışırım.

Afiyet olsun.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Merhaba
Son beş yıldır, Bulgaristan'dan gelen ( Mastika rakısı, Black ram viski ve Savoy marka votka ) içecekleri hem kullanıyor hem de yakın dostlarıma satışını yapıyordum. Fakat son bir yıldır bağlantılarım kesildi ve ne içebiliyor ne de satış yapabiliyorum.
Bu arada birkaç yeni kanal buldum ama hepsi çakma idi. Kendim denedim ama dostlarıma satmadım ve satmam da.. fakat tekelden de alışveriş yapılacak gibi değil hani..:(
Son iki aydır bizim semtten bir arkadaş, evinde rakı ve votka yayıp eşe dosta satıyor. Rakı 40 tl. votka 30 tl ( litre fiatları )
Ben de evde yapmak istiyoum ve bu nedenle bi haftadır google' dan izleyip, okuduğum paylaşımlar içinde sizin blogu daha ciddi gördüm fakat hala basit ve net bir anlatım göremedim.
Anlatılanlar ve uygulamalar çok ayrıntılı ve malzeme vb. gerektiriyor. Bu nedenle sizden ricam şudur : Rakı ve özellikle de Votka yapmak istiyorum. Aldığım duyum üzerine Migros' dan alkol buldum : Litresi: 47 lira.. Attardan da anason buldum. ( Küçükler 10 tl. büyükler 35 tl. ) geriye alkolmetre ve damlalık ya da numaralı şırınga vb kaldı gibi... ya da daha başka gerekli ne varsa... ve tabi karışımın nasıl yapılacağı..!??
Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
Bir de yine bu alkol ile votka yapmam konusunda aydınlatırsanız çok sevinirim.
Bir de şu var : Arkadaşlarım bu bir litre alkolden 5 tane litrelik rakı - votka elde edileceğini söylüyorlar. Buna da bir netlik kazandırabilirsek harika olur. Saygı sevgi ve kolaylıklar diliyorum size...